IMG_0325 - evaoddOdd & Eva Vesterli har lång erfarenhet av dansundervisning.  Eva började dansa fox redan för över 40 år sedan då hennes pappa tog med henne på dansbanorna i Norrland. Odd började sin danskarriär för nästan 25 år sedan då han började dansa fox.

De har undervisat i dans i nästan 20 år, och har hunnit med att undervisa för omkring 20 000 deltagare! En stor del av dessa är skolungdomar från åk 7 upp till och med gymnasiet.Sedan har de båda dansat regelbundet och både lagt till och avvecklat olika danser under årens lopp.

De har dansat i hela landet och även Europa, USA och Ryssland.  Ganska snabbt började de med tango, salsa och bugg, har också testat samba, kizomba och zouk och Odd har även dansat street, funk och breaking (break dance).

För fyra år sedan började de båda med West Coast Swing (WCS) och valde att satsa ordentligt på dansen och har utbildat sig hos de bästa amerikanska och europeiska WCS-proffs.
Numera är de bland de mest anlitade instruktörerna i landet och de har även undervisat i England och USA.

Odd har även examinerat sig för för USA’s motsvarighet till Svenska Danssportförbundet – Global Professional Dance Instructor Association (GPDIA) av Michael Kiehm och är nu certifierad att hålla WCS-kurser upp till Advanced nivå och även att examinera andra instruktörer inom GPDIA.

Både Eva & Odd har även utbildat sig inom allmän dansteknik och specifik WCS-teknik i New York hos en av världens främsta pardansare, Robert Royston, som undervisar i 27 olika pardanser och vunnit ett flertal världsmästerskapstitlar i olika pardanser.  Robert Royston är en av flera coacher som Odd & Eva använder sig av regelbundet för att förbättra sin dansteknik och sin undervisning.