IMG_0325 - evaoddOdd & Eva Vesterli har lång erfarenhet av dansundervisning.  Eva började dansa fox redan i mitten på 70-talet då hennes pappa tog med henne på dansbanorna i Norrland. Odd började sin danskarriär tidigt på 90-talet då han började med bugg och året efteråt halkade in på fox.

De började undervisa dans i mitten av 90-talet, och har sedan dess hunnit med att undervisa för omkring över 30 000 deltagare!! En stor del av dessa är skolungdomar från högstadiet & gymnasiet. Sedan har de båda dansat regelbundet och både lagt till och avvecklat olika danser under årens lopp.

De har dansat i hela landet och även i Europa, USA och Ryssland. Förutom fox & bugg började de ganska snabbt med Argentinsk tango och salsa i slutet av 90-talet. Därefter har de hunnit med samba, kizomba, zouk, Country 2 step samt flera av standarddanserna. Odd har även dansat street, funk och breaking (break dance).

Hösten 2011 började de båda med West Coast Swing (WCS) och valde att satsa ordentligt på dansen och har utbildat sig hos de bästa amerikanska och europeiska WCS-proffs.
Numera är de bland de mest anlitade instruktörerna i landet och de har även undervisat i Norge, England Spanien och USA.

Odd har även examinerat sig för för USA’s motsvarighet till Svenska Danssportförbundet – Global Professional Dance Instructor Association (GPDIA) av Michael Kiehm och är nu certifierad att hålla WCS-kurser upp till Advanced nivå och även att examinera andra instruktörer inom GPDIA.

Både Eva & Odd har även utbildat sig inom allmän dansteknik och specifik WCS-teknik i New York hos en av världens främsta pardansare, Robert Royston, som vunnit världsmästerskapstitlar i mer än 20 olika pardanser och är en av världens främsta instruktörer inom pradans och WCS.
Robert Royston är en av flera coacher som Odd & Eva använder sig av regelbundet för att förbättra sin dansteknik och sin undervisning.

Det finns mycket nedskrivet kring vårt bröllop, klicka er vidare här ifall ni önskar läsa om det.  Sagobröllopet….