mickeÅsa och Mikael och är sambos i Vetlanda. De har båda blivit invigda i dansens värld med hjälp av bugg för ett antal år sedan. Idag är det i stort sett endast fox som gäller. Med en liten touch av Argentinsk tango.

De höll deras första Dirty Foxx™ kurs för nybörjare, som utgår från Odds kursplan, mars 2013.  Målet med nybörjarkursen är att man efter helgen ska kunna gå ut och dansa på socialgolvet. Den är baserad på en kramfattning som gör det så enkelt som möjligt att lära sig föra eller följa.

De lär ut takt och hur man ska ta stegen. Hur man kan kombinera steg på olika sätt för att få så stor variation som möjligt. Kursen innehåller även olika sätt att snurra och vad man kan göra om det råkar bli stopp i ”trafiken”.

De lyssnar även på olika karaktärer i låtar för att få in en känsla av hur man kan dansa olika till samma bpm.  Mikael och Åsa tycker att det är en speciell känsla i att hålla i nybörjarkurser. ”Att få uppleva den enorma utvecklingen som sker från lördag fm till söndag em. Det är så häftigt! Glädjen och exalteringen som lyser om deltagarna när de lyckas. Helt fantastiskt!”
November 2014 började de även hålla i fortsättningskurser (Advanced Light).
Målet med fortsättningskursen är att få inspiration och idéer på hur man kan utveckla och förbättra sin dans.  Där börjar de med att gå igenom lite repetition från grundkursen som de tycker är viktiga att påminna om. Det är lätt att bli lite lat och tappa nyttiga grundläggande detaljer som avancerad dansare.

De fokuserar en hel del på hur man kan lyssna på musik på olika sätt och hur man kan musikanpassa därefter. Tips och idéer som kan hjälpa till för att få en variationsrik dans. Bl.a. hur man kan använda sig av olika stegkombinationer, break och kroppsrörelser. De övar på att separera olika kroppsdelar. Det är väldigt nyttigt. Och att de även har en bra hållning i dansen så att det blir mjukt, följsamt och tydligt.

De går igenom öppen förning där de har extra fokus på ram och hållning.  De lär även ut några turer som är inspirerade från tangon.  En liten inblick i vad som ingår just nu.

För Mikael och Åsa ska dansen vara rolig och inspirerande. ”Vi tycker inte att ett specifikt sätt att dansa på är mer rätt än något annat. Man ska ta till sig det man själv upplever känns bra och utnyttja olika sätt för att kunna skapa sin egen unika dansstil. Dans ska vara glädje! :D”