Mer info kommer

 

AngelinaAngelina
Jag började dansa 2009 nån gång där. Jag var då kontaktperson till en tjej som älskade dansband och som så gärna ville lära sig dansa bugg. Så vi anmälde oss till ”måndagsklubben”, grunder i bugg. Fröet såddes och jag ville dansa mer! Ville kunna! Ville så mycket! Ordnade kurser och åkte på de kurser jag kunde hitta som passade. Och kastade mig in i socialdansvärlden. Helhjärtat!!
2010 blev jag tillfrågad att vara med i Vesterlis team som medhjälpare. Överlycklig och smickrad tackade jag JAAA!
I dagsläget dansar jag så ofta det passar in i livet, med mina två barn Ronja och Loke, jobbet på Kicks samt ekonomi. Har haft äran att vara med som medhjälpare på första Dirty Foxx™ kursen i Norge (Hamar) och första Dirty Foxx™ kursen i London. Häftigt!
Dansar Dirty Foxx™, en bugg ibland och lite periodvis West Coast Swing. Drömmer om att kunna dansa utan att lära mig, hoppa över nybörjarnivåer och att få dansa bachata på stränderna i/på dominikanska republiken.

 

 

LinnLinn
Våren 2016 gick jag min första foxkurs och samma sommar träffade jag Odd och Eva för första gången, på foxfrossa i Mörrum. Det var egentligen en ren slump att jag befann mig just där just då, jag hade blivit infixad genom en vän bara dagar innan frossan gick av stapeln.
Efter en intensiv kurshelg i Dirty Foxxens tecken var jag hög på oxytocin och totalt såld på dansen, på atmosfären, på människorna och på hur bra det fick mig att må.
Ett år senare korsades våra vägar igen över ett par glas whiskey en regnig natt på Ölandsveckan. Kort därefter blev jag tillfrågad om att vara med i teamet och med stor glädje och entusiasm tackade jag ja.
Sedan dess har jag hållit kurser/workshops i såväl Vesterlis regi som på dansklubben på hemorten och jag har även börjat få upp ögonen för WCS. Den tid som inte går åt till dans ägnar jag åt min andra stora passion i livet där jag som sjuksköterska jobbar med cancersjuka på Onkologen/Hematologen i Växjö.

 

 

Annaanna
Jag såg en dansuppvisning i bugg när jag var 9 år och sa då till min mamma,”Sådär vill jag också kunna dansa”. Då anmälde mamma mig till en buggkurs och det var på Ölsta Folkets Hus 1984 som allt startade. Min första buggtävling som skedde ganska omgående, följdes av många fler, ett tävlande Sverige runt. 1994 flyttade jag till Sveriges framsida Göteborg och det var först 2009 som jag tog upp dansen ordentligt igen. Det var mest foxx och bugg som jag då dansade. Hösten 2013 fick jag upp ögonen för WCS. Det var kärlek vid första ögonkastet. Dansen har varit och är en otroligt stor och viktig del i mitt liv. Jag mår som bäst när jag får vara på dansgolvet. Är otroligt stolt över att få vara en del av detta fantastiska team.

 

 

Hanna JhannaJ
Jag började dansa hip hop, street och jazzdans när jag var 10 år och avlöste detta med pardanser som bugg och foxtrot, när jag blev tonåring. Idag dansar jag mest West Coast Swing med lite inslag av bugg och foxtrot. Dansen är för mig ett sätt att uttrycka kreativitet och ett sätt att skapa något, både i samspelet mellan mig och min parter men också för mig själv som dansare.

 

 

Hanna S
HannaHanna heter jag och bor i Katrineholm med min man Martin och våra två katter. Jag lever under mottot att livet blir inte roligare än vad man själv gör det till. Fundera man för mycket så kan man lätt missa chansen. Lika bra att göra slag i saken. Under 2009 tog jag mina första danssteg och blev fast i denna underbara värld. Jag dansar allra helst en go fox man jag dansar även lite WCS och bugg. Idag har jag dansen nära mitt hjärta och den har kommit att betyda mycket för mig.

 

 

Hannah

Våren 2009 följde jag med min mor på en buggkurs och tog där mina första pardanssteg. Hon slutade ganska snart, men jag var fast!  Samma höst drog en av mina nyfunna dansvänner med mig påhannah2 en foxxkurs och det var kärlek vid första takten. Jag lade mer eller mindre buggen på hyllan och sedan dess är det foxx som gäller. Jag har provat på lite West Coast Swing men det är en dans som kräver mycket träning och tid, som jag för tillfället inte har, så det får bli ett framtida projekt. Dans och då främst socialdans har för mig kommit att bli en viktig del av livet och något jag inte skulle vilja vara utan. Det är en speciell gemenskap som jag inte hittat någon annanstans.
Dans väcker många känslor och  jag blir ofta kär. Jag vet inte alltid i vem och förälskelsen brukar vara ca tre minuter i taget och dö ut med sista ackordet =) Men ibland har man tur och det var på en Dirty Foxx™ kurs i Gislaved som jag träffade min man. Mitt livs stora kärlek som varar även när musiken har tystnat.

 

 

Hans & IngegerdhansIngegerd3
Vi har dansat ihop sedan hösten 1975. Träffades i Växjö på dans (såklart). Har buggat en del förr, men nu blir det bara foxx, som vi tycker är sååå mysigt. Har även testat salsa några terminer. Sedan vi började dansa hos Odd och Eva har foxxen fått en ny dimension. Dans betyder mycket för oss… glädje, gemenskap, känsla, motion, skratt, rysningar, utmaningar… listan kan bli lång. Så jag hoppas vi kan fortsätta ”dansa oss” fram i livet.
 

 

FilipFilip
Filip heter jag. Bor utanför Växjö med mina hundar och drivet ett skogsföretag.
Började min danskarriär 2011 med att bugga men kom snart på att fox var det som var roligast!
Har sedan dess testat lite kizomba och andra latinamerikanska danser och börjat dansa lite WCS.

 

 

Hans Martin

Hamar, Norge. Jeg har dansa bugg fra 2008, men etter at jeg gikk mine første kurs Dirty Foxx og WCS i 2013 har jeg ikke dansa noe annet. Siden 2015 har jeg sammen med min kone, Marita, holdthansmartin kurs i West Coast Swing og på Foxxfrossan™ i Mörrum 2015 ble jeg utfordra av Eva og Odd på å holde min egen workshop i Dirty Foxx™, verdens heftigste opplevelse! Men først av alt er jeg er en sosialdanser 🙂  Livet kan deles i to: Før og etter jeg møtte Odd og Eva Vesterli. I mai 2014 ble jeg medlem av vår svenske familie, Dirty Foxx Crew. Håper vi sees på et ”svorsk” dansegulv i framtida!

 

 

Kennethkenneth
Jag är ursprungligen från Göteborg, jobbar numera i Varberg som teknisk skribent på Procera Networks och bor ’snart’ i Bua strax norr om Varberg. Snart är när jag byggt färdigt mitt hus.

Jag började ta mina första bugg- och foxlektioner i januari 2010, men suget hade funnits långt innan modet fanns. Min vän Thomas började ta lektioner på Liseberg 2009 och ville ha med mig, men då vågade jag inte riktigt. Jag tyckte dessutom att det var för långt att åka från Majorna till Liseberg (25min med cykel). (nu åker jag 2h i bil utan att det känns konstigt! 😛 )
När november kom så hade Thomas för första gången ut och dansa på ett dansställe. Han undrade om jag ville följa med till Båberg i Trollhättan där Scotts skulle spela. De hade just blivit kända för folk utanför dansbanorna då de varit med i Dansbandskampen. Thomas ville gärna ha med mig då han var orolig för att inte få dansa. Jag hängde med och alla mina fördomar om mogendansband och gamla dansare blev bortblåsta. Medelålderna var låg, mängder med dansanta tjejer/killar och världens röj! Jag kunde inte bugga något vidare, men kunde hjälpligt dansa klassisk två-korta-två-långa foxtrot. När jag väl vågade bjuda upp så blev jag fast! Jag dansade nästan hela kvällen. Underbara känsla! Så roligt! Jag insåg där att ska dansa i finskjorta utan ombyte är oskönt, när man som jag svettas som tusan. När jag väl kom hem anmälde jag mig och mina vänner till bugg- och foxkurs! Thomas träffade sin numera fru ungefär samtidigt och dansar tyvärr inte längre. Inte heller mina andra vänner dansar, men jag dansar nog för dem alla!
Jag gick min första Dirty Foxx-kurs för Odd i November 2010. Det var underbart att känna att alla bitarna trillade på plats! Då hittade jag min fox!

 

Magdalenaprofilbild_magdalena
Jag bor i Bromma och jag började dansa bugg och fox för 22 år sen!!! Jag började dansa bugg och fox när jag studerade på högskolan i Skövde. För ungefär fem år sen började jag med salsa men sen även bachata, wcs och kizomba. Idag brinner jag mest för WCS.

 

 

Mathias
mathiasVåren 2013 tog jag mina första danssteg. Länge hade jag funderat på att gå en grundkurs i bugg eller fox men aldrig kommit till skott. Det var först när jag träffade min nuvarande fru Yvonne som dansen kom in i mitt liv. Vi börja med att traska runt i vardagsrummet för att sen gå min första riktiga kurs på DDFW 2013. Det var en chock!!! Men sen var jag fast 🙂 Förutom fox så har jag provat West Coast Swing.

 

Marita
maritaFra Hamar, Norge.  Jeg startet med å danse bugg i 2008, men den ble mer eller mindre lagt på hylla etter Eva og Odd kom for første gang til Norge høsten 2012 og jeg ble introdusert for dirty foxx og ble bitt av basillen:) I 2013 begynte jeg med west coast swing, noe som har fått mer og mer plass. Jeg elsker å danse, all energien jeg får og alle herlige mennesker jeg meter ?

 

 

Patrikpatrik
Började dansa 89 och höll på ett par tre år. Sen ett uppehåll till 2010. Då det startade med bugg igen efter nått år kom Foxxen in och även Wcs. Dansar i huvudsak Foxx Wcs och bugg provat Lindy ett kort tag
Att få skapa ett ögonblick med en annan person ta hänsyn i att ge och ta emot, så båda känner en tillfredställelse och skapar dans är magiskt! Ett privilegium!
Att få träffa och lära känna så många människor som dans innebär är ren glädje
Ser sällan ledsna/ sura människor som dansar. Det är en fantastisk booster

 

Sandra
Började dansa i kombi med flytten till Karlskrona….kände ingen i stan å har alltid velat dansa, slog två flugor i en smäll.  Ute på dansgolvet upptäckte jag foxen. ..så efter 1.5 år gick jag min första foxsandra kurs hösten 2012.  Njuter minst lika mycket av att få stå å titta som att själv få dansa. Det är roliga med att vara en del av crew är att få möjlighet att hjälp folk att upptäcka foxen, att få se dom njuta på golvet sedan å veta att man varit delaktig i den utvecklingen. Jag gillar dansfolkets ”gemenskap” öppenheten/accepterandet för folks olikheter. …att så olika människor kan dansa ihop
Just nu dansar jag mest fox, är och nosar på kizomban och i startgroparna på wcs.

 

Urban
Jag började dansa för nio år sedan, började då att dansa bugg. Efter en kurs med Odd i Falun juni 2009 har det blivit fox för hela slanten. Sedan våren 2011 har jag varit med som hjälpdansare i Vesterli & Co.

 

Yvonne
Yvonne2På våren i åk 9 fick jag börja min första danskurs, det var både bugg- och foxxkurs. Då gick jag en bugg- och foxkurs och sedan gjorde jag premiärdansen på högs loge och jag tyckte att det var väldigt kul. Den första perioden lyssnade jag inte så mycket på takten utan snarare texterna. Takten fick jag bra koll på efter ett tag och musikanpassa efter sången är något som jag fortfarande tycker om.  Därefter har det mest dansats foxx, vissa år väldigt mycket och andra år har det blivit lite mindre dans. Sedan några år tillbaka dansar jag också WCS. Jag gillar att dansa för det ger en otrolig glädje.  Att få vara med och hjälpa deltagarna och se hur de utvecklas på danskurserna känns väldigt roligt.